De ce ai nevoie ca sa inchiriezi o masina?

In primul rand trebuie sa ai un permis, mai vechi de 1 an, si,daca e cazul, un pasaport sau un titlu de sejur valabil. In unele cazuri ti se poate solicita plata unei garantii care iti va fi returnata la predarea masinii daca aceasta va fi in stare buna de functionare si cu toate documentele, echipamentele si accesoriile, sau va fi folosita pentru plata penalizarilor, distrugerilor, furtului, pierderilor de documente sau chei ale autoturismului.

Majoritatea tarifelor practicate de companiile de inchirieri masini sunt calculate in euro, iar platile in numerar se fac la cursul BNR din ziua efectuarii lor. La livrare, masina inchiriata va avea un rezervor plin si clientul se obliga sa returneze in aceeasi conditie, ori va trebui sa plateasca penalizari. Uleiul si buna functionare a masinii sunt responsabilitatile proprietarului masinii si in cazul in care cel care a inchiriat-o efectueaza un schimb de ulei, compania va trebui sa-i plateasca contravaloarea pe baza facturii.

In general, masinile inchiriate sunt asigurate pentru daune cauzate tertilor. Costurile acestor asigurari sunt incluse in pret. Daunele produse de client sunt suportate integral de acesta.

Acestea sunt lucrurile cele mai importante pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand intentionezi sa inchiriezi o masina. Trebuie sa ai documente valabile, sa fii pregatit sa platesti benzina consumata si atent. Dupa cum poti vedea, nu difera cu nimic fata de comportamentul oricarui sofer responsabil, deci nu trebuie sa te ingrijorezi prea mult.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s