Sfaturi pentru inchirieri auto

Planificati o calatorie si intentionati sa apelati la o companie de inchirieri auto? Cel mai bine este sa va informati din timp, ca sa faceti cea mai buna alegere.  Iata cateva sfaturi pentru a economisi bani:

  • Informati-va din timp asupra termenilor si conditiilor de inchiriere. Fie consultand site-ul companiei, care va intereseaza, fie la telefon cu agentul de inchirieri, asigurati-va ca dispuneti de toate informatiile necesare inainte de a face rezervarea. Exista conditii care, daca nu le impliniti, vor fi motivul unor taxe suplimentare. De exemplu, varsta sau vechimea permisului auto. Solicitati toate datele referitoare la penalizari pentru a nu avea surpriza de a fi pasibil de taxe suplimentare.
  • Daca ai de ales, nu inchiria direct de la companiile din aeroporturi. Pentru a functiona in interiorul unui aeroport, o firma de inchirieri auto trebuie sa plateasca taxe peste medie, care se vor reflecta si in tariful final pe care aceastea il vor propune clientilor, uneori si cu peste 40%.
  • In cazul in care trebuie sa ajungi de la aeroport in oras, economiseste o zi de inchiriere, luand autobuzul special pentru aeroport. Pe langa economia unei zile de inchiriere, vei evita taxele ridicate, specifice aeroporturilor.
  • Calatoresti in strainatate? Orienteaza-te catre companiile locale. Este foarte probabil ca acestea sa-ti ofere tarife mai mici pentru acelasi servicii ca cele multinationale, adica fara costurile pe care intretinerea unor filiale locale le presupune.
  • Inapoiaza autoturismul cu rezervorul plin. Cele mai multe companii taxeaza benzina consumata la suprapret. Pana la urma, este mai economic sa platesti pretul de la benzinarie, facand un mic efort.
  •  Daca pleci in calatorie cu copiii, adu-ti propriul scaun auto. Vei scadea din valoarea totala a facturii.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s