Garantia pentru inchirieri auto

Asa cum ati putut observa, toate firmele de inchirieri auto solicita, pe langa tarifele propriu-zis de inchiriere, si un depozit care sa functioneze ca garantie pentru anumite evenimente mai putin dorite, cauzate de sofer. Acestea ar fi: amenzile de circulatie, pagube sau intarzieri de returnare a autoturismului.

Suma retinuta ca garantie poate varia in functie de modelul autoturismului inchiriat, perioada de inchiriere si chiar de varsta sau experienta soferului. In general, puteti plati intre 200 si 700 de euro.

Majoritatea firmelor nu accepta cash pentru achitarea garantiei, ci prefera sa blocheze suma necesara pe cardul de credit – atentie, nu de debit!  – al titularului contractului. Companiile de inchirieri auto prefera cardurile de credit ca dovada pentru bonitatea chiriasului. Nu putine au fost cazurile in care masinilor inchiriate le-au fost furate si inlocuite piese. Daca autoturismul se returneaza in conditii bune, prevazute in contract, si nu exista amenzi de circulatie, atunci suma retinuta va fi deblocata, adesea, dupa 30 de zile.

In functie de  contractul intocmit, garantia mai poate fi retinuta si pentru diferite incalcari ale clauzelor. De exemplu, daca autoturismul este folosit pentru curse, transport de substante interzise, tractare fara acordul proprietarului, efectuarea unei reparatii fara sa obtina in prealabil acordul proprietarului, ori sa vanda, sa subinchirieze si sa garanteze cu autoturismul inchiriat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s