Leasing sau inchirieri auto?

Desi sunt asemanatoare, cele doua forme de a beneficia de un autoturism sau mai multe prezinta diferente semnificative si presupun avantaje si dezavantaje notabile. Haideti sa vedem ce inseamna cele doua.

Leasing-ul auto, care poate fi operational sau financiar, implica trei parti: beneficiarul, societatea de leasing si dealer-ul auto. Societatea de leasing va cumpara masina la pretul negociat de client si, sub prevederile unui contract specific de leasing, va inchiria autoturismul clientului. La termenul prevazut de contract, clientul poate avea optiunea de a cumpara masina la un cost rezidual plus alte taxe/comisioane. Ceea ce este considerat dezavantajos la un contract clasic de leasing este raspunderea beneficiarului cu privire la intretinerea, asigurarea, taxe si acoperirea daunelor in caz de stricaciuni.

Leasing-ul operational, un produs relativ nou pe piata romaneasca, se adreseaza firmelor si mai putin persoanelor fizice. La sfarsitul unui astfel de contract, clientul nu va avea optiunea de a achizitiona masina, dar pe tot parcusul perioadei de inchiriere nu va avea grija gestionarii  flotei auto. Acest tip de leasing este recomandat managerilor si companiilor care au nevoie de o flota auto, dar nu-si pot permite gestionarea ei. De asemenea, costurile, in acest caz, sunt deductibile. In schimbul unei rate lunare, poti primi inmatricularea, taxa de drum, rovigneta, intretinerea, asigurarile CASCO si RCA, anvelope, asistenta si autoturism la schimb. Exista multe companii de inchirieri auto care ne pot oferi servicii de leasing operational sau, cu alte cuvinte, inchiriere auto pe termen lung – acestea comporta avantaje deosebite fata de inchirierea obisnuita. De exemplu, pentru compania AutoStil Rent a Car Romania tarifele devin negociabile in cazul inchirierii auto pe perioade lungi (mai mult de 30 zile).

Daca sunteti in cautare de autoturisme pentru compania dumneavoastra, poate ca ar fi mai bine ca inainte de a intra in sediul unei societati de leasing, sa consultati ofertele companiilor de inchirieri masini. Aceastea va pot acoperi multe din costurile intretinerii unui automobil, sunt flexibile (puteti schimba masina, lucru imposibil in cazul leasingului financiar) si va pot servi pentru o durata mai mica de timp, personalizata pentru nevoile dvs, decat leasingul clasic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s