Circula in strainatate cu masina inchiriata

Planuiti sa calatoriti in strainatate cu masina? De ce sa nu inchiriati un autoturism din Romania? Avantajele ar fi pretul mai si, desigur, confortul de a incheia contracte intr-o limba pe care o intelegi. Acum, firmele de inchirieri auto ofera clientilor si posibilitatea de a circula in afara teritoriului Romaniei.

In general, veti avea nevoie de o imputernicire din partea firmei de la care inchiriati. Atentie, imputernicirea trebuie sa fie autentificata la notar si apostilata! Alte doua lucruri de de care mai aveti nevoie sunt Cartea Verde si o extindere a asigurarii CASCO.

Unele firme de inchirieri masini asigura in schimbul unui mic comision – in jur de 50 euro – si costurile extinderii asigurarii, si Cartea Verde. In ceea ce o priveste pe aceasta din urma, Cartea Verde, tarile care sunt incluse in polita standard sunt: Austria, Andorra, Belgia, Bulgaria, Elvetia, Cipru, Cehia, Germania, Danemarca, Spania, Estonia, Franta, Finlanda, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Croatia, Italia, Irlanda, Islanda, Luxemburg, Lituania, Letonia, Malta, Norvegia, Olanda, Portugalia, Polonia, Romania, Suedia, Slovacia, Slovenia. Tarile din afara politei standard sunt: Albania, Bosnia si Hertegovina, Belarus, Israel, Iran, Maroc, Moldova, Macedonia, Rusia, Serbia si Muntenegru, Tunisia, Turcia, Ucraina.

Extinderea CASCO, asigurarea facultativa, consta in  asigurarea tuturor riscurilor, inclusiv cel al furtului total sau partial al masinii, si in afara Romaniei, intocmai ca in tara. Alte detalii de care va trebui sa te interesezi sunt: trusa medicala, triunghiul reflectorizant si stingator. Nu exista nici un motiv pentru care sa nu primiti amenda si in strainatate in cazul in care aveti o trusa medicala expirata sau orice altceva in neregula. De existenta acestora se va ocupa probabil reprezentantul firmei de inchirieri auto.

Acestea fiind zise, nu va uitati buletinul sau pasaportul – daca circulati in afara Uniunii Europene – acasa si drum bun!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s