Inchirieri auto, pro si contra

pro si contra rent a carInternetul a inceput sa abunde in oferte ale diverselor companii de rent a car facand din ce in ce mai dificila alegerea unei oferte de inchiriere cat mai apropiata de nevoile noastre. Vom vorbi intr-un alt articol despre modul in care trebuie sa alegem o masina de inchiriat, care sunt micile secrete care ne pot proteja timpul si nervii, pentru a alege firma de rent a car care sa ne indeplineasca cu adevarat exigentele.

O idée interesanta aparuta deja de cativa ani pe forumurile occidentale care dezbat asa numitul “fenomen rent-a-car” este aceea prin care sunt cativa adepti ai curentului de opinie care spune ca ar fi mult mai avantajos pentru marea majoritate a familiilor din aglomeratiile urbane sa foloseasca serviciile de inchirieri auto in detrimental achizitionarii unui autoturism.

Adeptii acestei idei aduc argumente destul de solide in sprijinul acestui current de opinie, unul dintre ele fiind cel ecologic. Se pare ca folosim autoturismele proprii mai mult decat ar fi necesar, doar pentru simplu fapt ca ele ne sunt la indemana. Daca am fi nevoiti sa inchiriem autoturismul pentru a ne deplasa de exemplu la serviciu, acest lucru ni se va parea inutil si am folosi mult mai des mijloacele de transport in comun.

Un alt argument al celor convinsi de utilitatea serviciilor de rent a car este cel al pretului. Se pare ca o masina personala ne poate costa de-a lungul a cativa ani mai mult decat am apela la serviciile de inchirieri auto si asta avand in vedere atat costul initial al autoturismului precum si costurile suplimentare cum ar fi cele cu asigurarea autoturismului, intretinere, loc de parcare, evenimente neprevazute, etc.

O masina inchiriata de asemenea poate fi, in opinia unora si o experienta deosebita deoarece pe langa utilitatea si indeplinirea nevoii de deplasare ne poate oferi si placerea de a conduce de fiecare data un alt tip de autoturism, placere pe care  pasionatii de condus o pot resimti din plin. Este ca si atunci cand schimbi mobile in casa. Senzatia de nou, provocarea de a te adapta noilor conditii (cutie de viteze automata sau manuala, alta dispunere a instrumentelor din bordul autoturismului, alte caracteristici de accelerare, franare, etc) este intradevar o experienta “automobilistica” ce nu poate fi pusa la indoiala.

Pe de alta parte, renuntarea la achizitionarea unui autoturism si folosirea exclusive a serviciilor de inchiriere auto nu ar avea efecte benefice asupra industriei auto care se afla si asa intr-o grava recesiune, numarul de unitati vandute in ultimii ani fiind mai mic de la an la an datorita crizei economice prelungite.

Probabil ca adevarul este undeva la mijloc, poate ca nu strica sa avem o masina in fata casei dar, cand ne gandim sa ne cumparam o a doua sau chiar o a treia masina pentru un alt membru al familiei, sa ne gandim ca putem apela cu incredere la serviciile de rent a car.

2 gânduri despre “Inchirieri auto, pro si contra

  1. Pingback: Pretul face diferenta? - Inchirieri auto Bucuresti

  2. Ai descris totul bine, doar ca nu trebuie sa uitam ca masina inchiriata trebuie condusa cu grija si prudent, si doar atunci masina inchiriata ne va aduce bucurie si implinire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s