Tipologia soferului de rent a car

clienti-rent-a-carPoate parea ciudat dar exista analize si studii referitoare la tipologiile de soferi care apeleaza la rent a car. Aceste studii sunt folosite de marile companii de inchirieri masini pentru realizare planurilor de afaceri pe termen mediu si scurt si mai ales pentru a calcula si realize prognozele si trendurile din acest domeniu.

Tipologia soferului de masina inchiriata este necesara pentru a putea ajuta compania de inchirieri auto sa afle ce anume cere piata si mai ales care sunt tendintele, daca cei care apeleaza la serviciile de inchirieri auto sunt personae cu un temperament ponderat sau agresiv, cu grad mare de risc sau nu, in care dintre segmentele de varsta se inscrie si daca va mai dori in viitor sa apeleze la aceste servicii precum si clasa sociala in care se situeaza potentialul conducator auto care va apela in viitor la un serviciu de inchirieri auto.

Nu mai putin, firmele de rent a car sunt interesate si de gusturile in materie de masini ale clientilor sau ale potentialilor clienti, cei care au apelat sau intentioneaza sa apeleze la serviciile lor. Ce anume masini le plac, ce anume le-ar placea sa conduca, daca prefera masinile pe benzina sau motorina sau, de ce nu, daca prefera modelele hibride.

Sa nu uitam ca, la inchirierea unui autoturism combustibilul in general este platit de catre cel care inchiriaza masina, deci interesul acestuia pentru tipul de carburant si, binenteles pentru consumul masinii poate fi primordial.

Ceea ce este in schimb foarte interesant din aceste studii (Cambridge – 1995), si nu numai interesant dar si surprinzator este faptul ca acestea conduc catre ideea ca persoanele care apeleaza la serviciile de rent a car sunt in peste 72% din cazuri soferi experimentati si care pun foarte mult accent pe conduita preventiva.

Probabil ca aceasta este explicatia pentru faptul ca accidentele provocate de masini inchiriate este neglijabil in raport cu masinile personale sau de firma. In SUA sau chiar pe batranul continent, persoanele care inchiriaza masini, microbuze, vanuri, etc, sunt in general persoane active, care se ocupa de afaceri sau sunt reprezentantii unor companii, atat in scop de business cat si de recreere.

Aceste companii in general fac o educatie separata de “conduita preventiva” care se traduce si in aceste rezultate scpectaculoase, in sensul ca angajatii lor nu produc accidente sau, in cazul in care sunt implicate in acestea nu sunt ei cei vinovati.

Pe de alta parte si societetile de inchirieri auto sunt foarte atente cu starea tehnica a automobilelor aflate in ofertele lor tocmai pentru a evita situatii neplacute care pot indeparta clientela.

Reclame

Un gând despre “Tipologia soferului de rent a car

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s