Despre rent a car si nu numai

despre-rent-a-car-si-alteleCand mi s-a cerut prima data sa scriu despre rent a car jur ca nu stiam aproape nimic despre acest domeniu. Inchirierile de autoturisme nu insemnau pentru mine mai mult decat pentru restul populatiei.

Am inceput sa ma documentez, unde se pot inchiria masini, care este cea mai buna companie de rent a car, unde poti sa inchiriezi ieftin un autoturism in Bucuresti, unde gasesti servicii mai bune pentru un teambuilding, daca exista si servicii de inchiriere cu sofer, daca pot sa inchiriez o masina direct de la aeroport, sic ate si mai cate.

Din dorinta de a oferi insa informatii cat mai reale si mai “calde” despre acest domeniu foarte vast si interesant al industriei de inchirieri auto, aflat in faza de pionerat la noi in tara, am inceput chiar sa testez autoturismele de inchiriat, in special cele aflate in ofertele speciale ale companiilor de rent-a-car.

Bine ca nu mi s-a cerut sa scriu articole despre jocurile de noroc, despre cazinouri sau alte chestiuni asemanatoare (unde de altfel poti sa te duci cu o limuzina inchiriata 🙂 ) pentru ca riscam sa devin dependent de ele asa cum sunt acum de aceste autoturisme de inchiriat.

Tot testand diverse servicii risti sa devi dependent de ele, si asta li se intampla de multe ori de exemplu clientilor sub acoperire care activeaza intr-un singur domeniu. Masinile, pentru baieti in general sunt o fascinatie inca din primii ani ai vietii. Cati dintre voi nu ati visat sa conduceti masina lui Batman sau sa lucrati in cine ce stie mare service auto unde sa reparati, sa transformati, sa tunati masinile preferate cu care sa alergati apoi in diverse aventuri fara de sfarsit?

Am fost la inceput siderat de profesionalismul consultantilor de inchirieri auto, felul in care iti pot prezenta o masina, felul in care cauta sa gaseasca solutia potrivita, sa gaseasca oferta care ti se potriveste cel mai bine atat din punct de vedere al profilului psihologic, al activitatilor de business precum si al pretului.

Nu in cele din urma, ma asteptam ca masinile inchiriate sa fie “hartanite” cum se zice pe la noi, sa fie niste masini obosite, cu care abia sa te intelegi. Departe insa de companiile de inchirieri auto aceste “calitati”. Masinile sunt intretinute de zici ca-s noi, multe dintre ele chiar pastrand aceea inconfundabila “aroma” de masina noua iar diversitatea ofertei nu se poate sa te “lase rece” si sa nu iti doresti sa conduci de fiecare data alta masina, sau de ce nu, sa te intorci la masina pe care ai inchiriat-o acum doua luni si cu care ai avut cele mai frumoase experiente automobilistice.

Inchirierea unei masini poata sa devina, pe langa o afacere, o experienta placuta, o experienta necesara si un stil de viata.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s