Rent a car in SUA

firme-rentacar-americaAm urmarit zilele trecute o discutie pe unul dintre canalele de radio americane, “KMBH”, postul de radio public din Rio Grande Valley o discutie in care fusese invitat un economist de marca al statului Texas, domnul Alberto Davila. Discutia avea cu totul alt context decat partea care mi-a atras atentia si se referea in general la situatie economiei americane in perioada de recesiune si cresterea economica atat de mult asteptata atat de statele americane cat si de intreaga lume civilizata afectata de aceasta criza cumplita nascuta chiar in marea federatie de peste ocean.

La un moment dat a venit vorba si despre sectorul de inchirieri auto, un domeniu extrem de important in Statele Unite ale Americii, deoarece mobilitatea, transporturile pe autostrazi in aceasta federatie joaca poate mai mult decat in orice alta economie un rol major, essential.

Domnul mai sus mentionat cita un raport al unei importante publicatii de specialitate care asupra sectorului de rent a car. Companiile de inchirieri auto traiesc prin doua segmente importante: inchirierile de masini pentru uz personal si inchirierile de masini pentru afaceri. Binenteles ca in state se inchiriaza de la masini foarte ieftine de tip personal pana la microbuze, masini de teren si, mai ales, camioane de transport marfa.

Iata ca, conform acestei discutii se pare ca sectorul de inchirieri auto a inregistrat in federatia Americana si in anul 2013 o crestere constanta.. 2013 se pare ca va fi al patrulea an consecutiv de crestere in acest domeniu, iar cifrele de afaceri  vor inregitsra cifre cu pana la 4% mai mult decat anul trecut.

De asemenea si numarul operatorilor de rent-a-car a crescut anul trecut cu circa 10% ceea ce arata interesul investitorilor si increderea ca inchirierile de autoturisme si camioane vor aduce profit si in urmatoarea perioada de relansare economica.

Nu numai in SUA sau Canada aceste afaceri sunt pe crestere, dar vom prezenta cifre intr-un alt articol despre acest domeniu economic foarte dinamic care este sectorul inchirierilor auto.

Ar mai fi de subliniat doar ca, lider pe piata Americana ramane Enterprise Holdings Inc, cu o cota de piata de 49% si care anul trecut avea o flota auto de circa 11,3 miliarde fiind urmata pe locul al doilea de compania Hertz Corporation cu numai 4,9 miliarde de dolari. Specialistii anticipeaza ca in 2017 aceasta industrie va ajunge la o cifra de afaceri in Statele Unite de 28,2 miliarde de dolari, pe piata Americana fiind ofertate spre inchiriere in acest an circa 2 milioane de unitati.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s