Check-in in Bucuresti

Simulare Check-in automat 23.11.2011 (24)Deci, cateodata devine o adevarata aventura sa gasesti cazare in Bucuresti, desi poate nu va vine sa credeti. Zilele trecute, un prieten din Statele Unite, o tara cu traditie in turismul de afaceri, ca sa ma exprim asa, a fost uluit de multe situatii pe care le-a intalnit in calatoria sa in Romania, in speta, calatoria in capitala tarii, la Bucuresti.

Surprizele in Romania te intampina de cand ajungi la Bucuresti si intri pe portile aeroportului international Henri Coanda atunci cand esti obisnuit cu un anumit standard de viata. Desi pentru noi, cei care traim tot timpul aici lucrurile sunt ok, ne-am obisnuit cu ele, atat cu cele bune dar si cu anomalii  de tot felul.

Prietenul meu american, un guru in domeniul asigurarilor a calatorit mult prin lume, si are la activ peste 1000 de check-inuri, asa cum ii place sa glumeasca, calatoria din Romania fiind insa o premiera. Domnia sa nu considera Europa de Est, tarile fostului bloc sovietic o piata foarte buna pentru asigurari si admira companiile care vin la Bucuresti sa deschida diverse sucursale in acest domeniu.

“Fostele tari comuniste, spune Jim Caroll, sunt extreme de opace la sistemul de asigurari. Mai devreme sau mai tarziu vor realiza cat de importante sunt, dar, pana atunci, pionierii vor cheltui multi bani si energie. Trebuie sa creasca o noua generatie care sa fie deschisa la nou, care sa inteleaga ca accesul la un spital bun, la o scoala buna sau, de ce nu la un service auto de calitate, orice este posibil prin sistemele de asigurare.

Ce este surprinzator pentru un strain intr-un aeroport in Romania in timp ce asteapta masina de inchiriat de la firma de rent-a-car? In primul rand il surprinde pretul alimentelor, cand consatat ca o cafea este de patru ori mai scumpa decat la New York. In al doilea rand il surprinde atmosfera incordata, fetele triste, incrancenate, ingandurate ale oamenilor din aeroport. “Am si uitat de problemele pe care mi le puneam referitoare la check-in, la faptul ca nu stiam daca am ales un hotel bun sau daca am apelat la o firma serioasa de inchirieri din Bucuresti. Mi se parea ca ma aflu intr-un roman de Kafka… .”

“Imaginea” ne-a fost spalata tocmei de la cei de la care ne asteptam mai putin, de la firma de inchirieri auto. Dupa ce consultantul s-a prezentat cu contractul si masina de inchiriat, s-a oferit, fara niciun ban sa il conduca pe turist prin Bucuresti, chiar la hotelul unde avea rezervare. Mai mult decat atat, dupa ce a facut si oficiile de sofer, a facut si o mica prezentare a orasului in drumul catre hotel.

La sfarsit, clientul a vrut “sa fie atent” iar, Adrian, asa s-a recomandat, nu a acceptat sub nicio forma. Voi ce credeti, cati viitori clienti americani vor cere sa inchirieze o masina in Bucuresti cand vor citi blogul celui care a facut milioane de dolari asigurand cele mai mari corporatii din Statele Unite?

Un gând despre “Check-in in Bucuresti

  1. Pingback: Firme mari vs firme mici - Inchirieri auto Bucuresti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s