Rent a car si turismul

turismUna dintre tarile care au un produs intern brut in care activitatile turistice au o mare pondere si anume Grecia, este una dintre tarile europene care realizeaza ca segmentul economic reprezentat de inchirierile auto reprezinta o prioritate si trebuie incurajat si stimulat in acelasi timp.

La inceputul acestui an, guvernul din aceasta tara a luat cateva masuri economice menite sa incurajeze cateva sectoare ale economiei, iar domeniul inchirierilor de masini nu a fost uitat.

Incepand cu 1 Ianuarie 2013 masurile luate de guvernul Greciei au dus la licentierea vanurilor si a soferilor de rent a car. Agentiile de turism si lanturile hotelire pot acum sa inchirieze autoturisme pentru transportul clientilor lor atat pentru diverse trasee turistice cat si pentru transportul de la si catre aeroport.

Autoritatile elene pun mare accent pe activitatile turistice mai ales in aceasta perioada economica dificila si realizeaza cat de important  este ajutorul statului pentru agentii economici care opereaza in domeniul turistic si, prin masurile de stimulare si al sectorului de inchirieri auto, cresc considerabil nivelul de confort si fidelizare a clientilor marilor lanturi hoteliere.

Traditia ospitatlitatii grecesti face ca turismul din aceasta tara sa fie extrem de apreciat mai ales de cei care deja au avut experiente pozitive in vacantele petrecute la malul marilor cu care se invecineaza. Turistii au apreciat intodeauna calitatea serviciilor precum si preturile accesibile. Stimularea activitatii de rent a car nu face decat sa aduca un plus acestor servicii, lucru care ar trebui luat in seama si de autoritatile altor tari europene care isi doresc o calitate ridicata a serviciilor turistice si a incurajarii unui trafic cat mai mare de turisti.

In Grecia, de multi ani sunt prezenti marii colosi ai serviciilor de inchirieri auto, Hertz (prin sucursala sa denumita sugestiv Autohellas Hartz) si Olympic SA, care isi impart din cota de piata conform unor date de anul trecut 15, respectiv 12 la suta.

Masurile economice luate de guvern incurajeaza in acelasi timp activitatea companiilor mici de rent-a-car, asteptandu-se ca la finele acestui an acestea sa aiba o crestere economica de 2-3%. Probabil ca nu ar strica ca si guvernantii nostri sa isi aduca si ei la randul lor aportul in dezvoltarea societatilor romanesti de inchirieri de autoturisme. Daca macar nu reusim sa avem niste drumuri decente macar sa le facem drumul lin turistilor care testeaza calitatea serviciilor din Romania.

Publicitate

2 gânduri despre “Rent a car si turismul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s