Rent a car la munte

Grindelwald and Wetterhorn MountainPoate parea putin surprinzator, cand am auzit prima data sa iti incepi o afacere de tipul acesta, rent-a-car intr-o zona muntoasa, primul gand a fost: “nu o sa mearga”.

Apoi, incet incet, incepi sa-ti dai seama de multitudinea avantajelor pe care le poti avea
avea ca intreprinzator in acest domeniu, in aceasta zona. Iar in cele ce urmeaza, o sa va prezint cel mai mare avantaj:

Asocierea firmei Rent-a-car cu pensiunile si hotelurile din zona montana care este poate cel mai importat aspect in acest domeniu, cererea fiind foarte mare deoarece cat mai multe pensiuni si hoteluri isi doresc sa implementeze acest sector in afacerile existente. Mare atentie insa: pentru cei care doresc sa-si deschida o astfel de afacere rent-a-car in zona montana sau orice alta zona din tara care se preteaza turismului, avem o recomandare: evitati furtul masinilor din firma dumneavoasta insistand ca, pe langa contractul obligatoriu incheiat intre cele doua parti, plata sa se execute cu cardul.

Desi nu s-ar zice, mai sunt inca firme care accepta bani cash in locul platii cu cardul. Pentru cei ce nu cunosc, tendintele sunt inca din 2008, luand modelul celor din SUA, care se prezinta la biroul de inchirieri cu un „photo id” si un card de CREDIT. Cetateanul de acolo verifica la VISA, MasterCard, etc. de ce suma mai dispui pe linia de credit si scoringul tau ca si client (daca ai avut intarzieri la plata ratelor, tentative de frauda prin chargeback-uri repetate). Daca dispui (pe linia de credit) de suma minima impusa de firma si scoringul e ok, semnezi contractul si primesti masina. Daca o returnezi cu intarziere sau cu daune provocate exclusiv din vina ta, suma aferenta pagubelor ti se retrage direct din cont. In acest fel, firma nu mai trebuie sa alerge dupa tine, sa te dea in judecata ca sa-si recupereze paguba. In plus, firmele mari de inchirieri auto au  o baza de date comuna cu „undesirables” (cei cu intarzieri repetate, accidente, etc.) si, in cazul in care ai ghinionul sa te regasesti pe acolo, poti fi refuzat sau ti se poate cere o garantie mai mare.

Dar asta este la ei. La noi, procedura este mai simpla. Pentru a inchiria o masina, in mare se procedeaza in felul urmator: ti se solicita o copie dupa permis, se face un proces-verbal de predare primire in care se inscriu eventuale daune pe care masina le are si cu ce anume vine dotata (trusa medicala, stingator, rezervor plin sau la jumatate etc.) si se semneaza un contract. Plata se face integral, incluziv a garantiei depuse pentru inchirierea masinii, recomandabil prin card bancar la fata locului.

Evident, cadrul legislativ pentru acest gen de afacere este total diferit in SUA, unde firma de inchirieri auto nu are pierderi. Atata timp cat firma are un contract valid semnat cu tine, aceasta isi va primi cu siguranta banii de la VISA, MasterCard, etc., chiar daca prin daunele produse de tine depasesti limita de credit sau intri in incapacitate de plata.

Luand in considerare afluxul de turisti in aceste zone, putem spune ca afacerea rent a car devine avantajoasa, investitia putand fi amortizata intr-un timp foarte scurt prin asocierea firmei cu pensiunile si hotelurile din zona.

Reclame

Un gând despre “Rent a car la munte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s