Informatii statistice despre rent a car

statistici rent a carPeste 70% dintre turistii care vin anual in Bucuresti vin in calatorii de afaceri, restul facand parte dintre turistii propriu-zisi, in calatorii de placere, city break sau pur si simplu tranziteaza capitala tarii.

Cifrele puse la dispoziti in fiecare an de Institutul National de Statistica ar trebui sa fie parte integranta si de maxima importanta in stabilirea strategiilor companiilor de inchirieri auto in Bucuresti.

Asa cum spuneam intr-un articol precedent, cresterea afacerilor cu masini de inchiriat a fost modesta in 2013 dar cu sperante pentru anul 2014. desi Ministerul de resort anunta o crestere semnificativa a turistilor in anul ce tocmai a trecut, daca ne uitam pe datele oferite de specialisti remarcam ca de fapt, inchirierile de autoturisme au urmat aproape aceasi curba ca si cresterea turismului, adica o crestere de unul sau maxim doua procente.

Acest lucru nu inseamna numai ca turismul influenteaza acest sector de servicii din economia Romaneasca dar, mai ales, faptul ca, clientii, aproape exclusivi ai acestor servicii de rent-a-car sunt cetateni straini. Clientii autohtoni sunt aproape inexistenti, urmand indeaproape tendinta romanilor de a fi propietari si aversitatea lor pentru inchirieri. Singurele nise de piata care mai rezista dar ca niste umbre la ce a fost odata sunt inchirierile de vanuri pentru team-buildinguri.

O alta concluzie pe care probabil ca au ajuns strategii firmelor de inchirieri de masini din Bucuresti este ca, segmentul cel mai important, segmentul tinta, cel care trebuie luat in considerare in toate planurile de vanzari este segmentul turistilor straini care vin in tara in interes de business.

Acest din urma segment este si cel mai dificil de multumit, avand in vedere ca marea majoritate a oamenilor de afaceri straini cunosc bine calitatea serviciilor din alte tari si, binenteles, au si pretentii pe masura expertizelor lor, cerand la preturi comparabile servicii de calitate comparabila!

Vom discuta si pe viitor pe baza datelor Institutului National de Statistica de politica si strategiile de vanzari ale firmelor serioase de inchirieri din Romania despre cum timpul de sedere, numarul de nopti precum si nationalitatile turistilor straini poate influenta in mod hotarator cifrele de afaceri dar si pentru clientii firmelor de rent a car care trebuie sa stie cum sa aleaga dintre multitudinea de oferte de masini de inchiriat, ce sa aiba in vedere cand inchiriaza o masina si la ce anume sa se astepte daca nu citesc cu atentie un contract de inchiriere.

2 gânduri despre “Informatii statistice despre rent a car

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s