Problemele firmelor de rent a car

problemsMulti dintre cei care vad sediile elegante, care atunci cand inchiriaza o masina si au de unde alege dintr-un parc auto cu oferta generoasa si diversificata se gandesc ca firmelor de rent-a-car le merge foarte bine. Este un efect pe care il au in general afacerile mari dar mai ales al afacerilor bine puse la punct din punct de vedere al imaginii, iar companiile romanesti din acest domeniu, au slava domnului o imagine foarte buna.

Ei bine, chiar daca masina pe care o inchiriati arata impecabil, chiar daca pretul este mai mult decat convenabil, nu este deloc asa cum inclinati sa credeti, firmele de rent-a-car nu o duc ca pe roze.

Din contra, companiile romanesti de inchirieri auto au probleme cu carul, unele la care nici macar nu te-ai gandi. La nivel national aceste firme au avut cumulat in anul care tocmai s-a incheiat, pierderi estimate de peste 2,2 milioane euro!

Se pare ca Romania este in continuare un spatiu virgin in sensul ca raufacatorii sau lipsa bunului simt, reaua vointa a unora nun e fac sa aratam ca o tara civilizata. Ce este mai interesant este ca tipologiilor de “clienti” enumerate mai sus sunt in general atrasi de companiile romanesti decat de cele straine.

Problemele cu care se confrunta companiile romanesti de rent-a-car sunt si de o diversitate fantastica, deci nu le vom enumera pe toate aici, mai ales pentru a nu da idei. Ce trebuie insa a fi stiut este faptul ca, cei care doresc sa inchirieze un autoturism, atunci cand dau de o firma care li se pare putin mai birocratica, sa inteleaga ca toate acele clause din contractul de inchiriere, toate conditiile impuse de unele firme pentru inchirierea unei masini sunt datorate datorita experientelor anterioare. Firmele de rent a car incearca pe diverse cai sa isi reduca pierderile, conditiile de inchirieri fiind de fapt un filtru.

Principala problema este si faptul ca, datorita incidentelor, a ratei mare de risc, in Romania firmele de asigurari se feresc sa asigure parcuri auto, sau masinile sunt asigurate cu anumite fransize. Una din 8 masini inchiriate se intorc usor accidentate spre deosebire de alte tari europene unde acest lucru se intampla, chiar si in marile aglomerari urbane, la minim 100 de masini inchiriate. La 100 de masini inchiriate in Romania, annual sunt furate in medie circa 10 masini. In tarile Europene dezvoltate (aici nu vorbim de Bulgaria), daca este furata 1 singura masina la cativa ani, atunci este un eveniment!

Autoturisme noi noute sunt aduse inapoi in stare deplorabila, puternic accidentate, cu cauciucuri taiate, plinuri facute cu apa(!), tapiterii arse cu tigarile. Toate aceste incidente fac gauri mari in bugetele companiilor de rent a car.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s