Masini de inchiriat

masini-de-inchiriatCautand zilele trecute masini de inchiriat pentru un client am remarcat ca rezultatele cautarii nu sunt dintre cele mai de calitate asa cum ma asteptam. Practic, desi cautam o arie larga si cat mai multe siteuri cu masini de inchiriat in Bucuresti, cautarea m-a dus pe siteuri care chipurile, ofereau in principal masini de inchiriat ieftine.

Cunoscand foarte bine fenomenul rent-a-car am constatat ca rezultatul cautarilor era extreme de eronat, siteuri care ofera autoturisme spre inchiriere aparand pe primele pozitii desi, preturile ofertelor nu erau nici pe departe ieftine asa cum se laudau aceste firme.

Asa, ca o poveste interesanta, ca un memento, ca o picanterie, luati-o cum doriti, cineva imi povestea ca avusese o experienta interesanta in urma unei intrevederi cu consultantul unei firme de inchirieri auto. Consultantul de vanzari al companiei care s-a recomandat ca fiind “rentexpert consultant” aproape ca l-a supus unui interogatoriu pe clientul meu pentru a hotarî  ce fel de autoturism I se potriveste. Putin enervat de aceasta discutie prelungita deoarece se grabea foarte tare, in cele din urma omul de afaceri l-a si intrebat pe rentexpert ce ar fi facut daca ar fi constatat ca nicio masina din oferta extreme de vasta nu I s-ar fi potrivit? “Am fi inchiriat o masina de la concurenta pentru dumneavoastra!” i-a raspuns concultantul de inchirieri.

Povestea este foarte adevarata si fara inflorituri si cred ca si motoarele de cautare ar trebui sa gandeasca in acest mod deoarece, asa cum ziceam mai sus, rezultatele cautarilor despre masini de inchiriat sunt dominate de rezultate care nu au prea multe in comun cu realitatea si mai sunt si dominate de nenumarate reclame astfel incat consumatorul, clientul nu mai stie ce sa mai inteleaga si probabil, intr-un final, daca nu va fi bine sfatuit s-ar putea san u faca tocmai cea mai buna alegere.

Principala problema generata de aceste siteuri care ajung pe prima pagina a cautarilor este una care trbuie privita cu maxima seriozitate deoarece, clientii neavizati vor apela probabil la companii de inchirieri auto care in afara faptului ca au siteuri foarte bine optimizate pentru motoarele de cautare s-ar putea sa nu ofere serviciile de care are nevoie cu adevarat clientul si nici sa nu-i intruneasca asteptarile privind raportul calitate prêt.

In concluzie, nu tot ce apare pe prima pagina in cautari este si ceea ce dumneavoastra aveti nevoie si nici macar nu sunt cele mai ieftine oferte. Pentru a avea siguranta unei bune alegeri ar trebui sa cereti un sfat avizat fie de la o cunostinta fie pe blogurile specializate pe rent-a-car.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s