Inchirieri auto, stiri si civilizatie

inchirieri-masiniNu vrem sa suparam pe nimeni si, mai ales nu dorim sa dam idei nimanui. Recent, un reportaj TV la stirile de seara ne informa despre o firma de rent a car din Romania si problemele cu care se confrunta aceasta. Inchirierile de masini in Romania nu sunt scutite de problemele pe care le au si companiile de inchirieri auto din alte tari, dar, se pare ca aceste firme au probleme mult mai mari si chiar foarte grave pe un segment in infractionalitatii care in alte state este aproape inexistent: furtul masinilor inchiriate!

In reportajul referitor la acest fenomen apare o banda bine constituita de cetateni italieni care inchiriau masini din Bucuresti sau Arad (asta mai putin conteaza) de la o renumita firma de rent-a-car dupa care “uitau” sa le mai predea si chiar reuseau sa le vanda in alte tari ale Uniunii Europene.

Poate multi dintre cei care au vazut acest reportaj au inteles in sfarsit de ce, la unele firme de inchirieri auto este atat de drastic regulamentul si contractul de inchiriere, de ce firmele cer si garantii la inchirierea unui anumit tip de masina sau chiar de ce compania de rent-a-car isi rezerva dreptul de a nu inchiria masini oricui fara a face niciun fel de motivatie a acestei hotarari.

Firma de inchirieri in cauza, prin reprezentantul sau afirma ca de la infiintare si pana azi a avut  peste 55 de masini inchiriate furate. Ceea ce insa trebuie remarcat este faptul ca aproape toate cazurile de acest gen, de fiecare data autorii au fost prinsi. Se pare ca oamenii certati cu legea, cetateni ai altor state asa zis civilizate, nu reusesc sa inteleaga ca Romania este o tara la fel de civilizata ca si a lor. Mai mult decat atat, Romania detine tehnologii extrem de performante si o infrastructura de transfer de date pe Internet la care tarile lor nici nu viseaza! Vitezele de transfer de date in marea majoritate a locuintelor din Italia, Spania, Germania sau Franta nu se compara cu cele de la noi unde fibra optica este dominanta in marea majoritate a oraselor din Romania. Exista in aceste tari multe orase importante care folosec in continuare sisteme care la noi esrau “la moda” acum 20 de ani.

Si ar mai fi aici o problema legata de educatia noastra care nu ne permitem sa denigram un intreg popor pentru o mana de infractori care se cred mai inteligenti decat sistemele de urmarire de pe masinile de inchiriat. Daca in Italia sau Franta un roman fura o paine, toata presa de scandal, media, face din asta o stire prin care un intreg popor este jignit. Daca 10 infractori Italieni fura masini inchiriate de lux din Romania, noi aflam dintr-un scurt reportaj la TV prin care doar firma de inchirieri auto doar isi “varsa supararea”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s