Documente necesare in calatoria cu masina in UE

Amount of direction signs with europeans countries names.
Calatoreste in Europa

Omul a calatorit inca din cele mai vechi timpuri, chiar daca motivele au fost diferite de-a lungul istoriei. In zilele noastre calatoria are ca principal scop relaxarea. A calatori este, de cele mai multe ori,  sinonim cu a merge in vacanta. Omul modern dispune de o varietate de mijloace de transport, dintre acestea cele mai des utilizate fiind autoturismul personal, trenul si avionul.

Pentru aceia dintre dumneavoastra care urmeaza sa calatoreasca in scurt timp in Uniunea Europeana cu masina sau intentioneaza sa o faca pe viitor am creat acest ghid al documentelor necesare.

Indiferent de destinatie si de tarile prin care veti trece cu masina e obligatoriu sa aveti la dumneavoastra cartea de identitate si permisul de conducere. Nu uitati ca doar permisul de conducere nu are valoare de dovada a identitatii!

Trebuie stiut ca un permis de conducere emis intr-o tara membra a Uniunii Europene este valabil oriunde pe teritoriul Uniunii. Pentru a evita totusi situatiile neplacute este recomandat ca inaintea unei calatorii sa verificati care sunt cerintele in tara de destinatie, precum si in cele pe care le tranzitati.

Daca permisul de conducere este obligatoriu certificatul de inmatriculare al masinii nu este necesar in orice tara, insa e de preferat sa nu va lipseasca in nicio calatorie cu masina.

Intr-o calatorie cu masina in UE polita de asigurare a autoturismului dumneavoastra va ofera un minim de acoperire. Nici chiar o polita completa incheiata in tara nu garanteaza nu este intotdeauna valabila in calatoriile in afara tarii, de aceea este necesar sa veridicati acest lucru cu asiguratorul dumneavoastra.

Inca din 2007 atunci cand incheiati in tara o polita RCA achitati in mod automat si Cartea Verde. Ce inseamna asta? Inseamna ca fie ca provocati un accident in afara tarii, fie ca pe teritoriul Romaniei sunteti accidentat de un autoturism inmatriculat in afara tarii, Cartea Verde acopera despagubirile. Nu plecati la drum fara ea! Asa cum nu ar trebui sa calatoriti nici fara asigurarea CASCO.

Insa nu doar de masina trebuie sa aveti grija, ci si de dumneavoastra. Inainte de a pleca intr-o calatorie cu masina incheiati o asigurare medicala de calatorie.

Daca in autovehicul este prezent si un minor care calatoreste fara parinti sau reprezentant legal ori insotit doar de unul dintre parinti este nevoie de o declaratie scrisa si legalizata care sa permita calatoria minorului.

Acum stiti de ce documente aveti nevoie pentru calatoria cu masina in UE. Asigurati-va ca nu ratati niciun punct si va veti bucura de o calatorie lipsita de stres.

Articol oferit de AutoGrand – Inchirieri Auto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s