Istoria SIXT – prima companie de rent a car

sixtOrice inceput este greu, iar cei de la SIXT se pare ca au invatat asta inca de la infiintarea firmei. Cu o flota de numai 7 masini, Martin Sixt a infiintat in 1912 prima companie de rent a car existenta la acel moment denumind-o “Sixt Autofahrten”. Marca de masini pe care acesta o punea la dispozitie era desigur Mercedes Benz. Odata cu inceperea primului razboi mondial intreaga flota de masini a fost confiscata si astfel activitatea firmei a incetat pana in anul 1927 cand Martin Sixt a reusit sa o repuna pe picioare cu ajutorul fiului sau Hans. Activitatea nu a durat prea mult insa nici acum, doarece  in numai cativa ani (1939) a rabufnit al doilea razboi mondial si din nou, intreaga flota de masini le-a fost confiscata. Invatand din experienta anterioara, Hans Sixt a previzionat asta, si a reusit sa ascunda de ochii autoritatilor 3 masini intr-un hambar, reusind astfel sa isi reia activitatea in anul 1945 dupa terminarea razboiului sub denumirea de Auto Sixt.

In acea perioada situatia economica facea ca acest domeniu sa nu fie foarte utilizat de civili, astfel, masinile au oferit servicii de taxi personalului militar american, fiind totodata si prima firma de taximetrie care si-a echipat flota cu radiouri. Pana in 1951 firma Sixt era considerata un etalon de profesionalism si prosperitate in domeniul sau de activitate datorita numeroaselor colaborari cu alte firme si a diversificarii serviciilor.

In 1969 Eric Sixt, actualul presedinte al consiliului de administratie Auto Sixt, s-a alaturat afacerii de familie, facand ca in numai 10 ani aceasta sa isi dezvolte reteaua de inchirieri limuzine in 55 de tari de pe toate continentele. Tot in acea perioada compania incheie diferite contracte de colaborare cu operatorii de zbor, companii aeriene, agentii de turism, etc., iar in anul 1986 devine companie publica si este listata la Bursa.

In 1994 Sixt devine cea mai mare companie germana de rent a car, evolutia sa continuand de-a lungul timpului prin implementarea unor noi servicii oferite complementar serviciului de inchiriere si fidelizarea clientilor. In prezent Sixt isi ofera serviciile in peste 105 tari de pe glob si detine o flota de 220.000 de masini.

In anul 2012 Sixt a sarbatorit 100 de ani de existenta si de succes, fiind un exemplu de perseverenta si profesionalism.

Un gând despre “Istoria SIXT – prima companie de rent a car

  1. Buna ziua,

    Sixt rent a car Romania va ofera solutii personalizate de inchirieri auto in peste 15 locatii. Site-ul http://ro.sixt.com/ va sta la dispozitie pentru cele mai bune oferte de inchirieri auto din Romania.

    Echipa Sixt Rent a Car Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s