Rent a car peste hotare

vama-nadlacIn situatii exceptionale excursiile pe care le aveti planificate va pot duce in afara tarii de pe teritoriul careia ati inchiriat o masina. E adevarat ca o masina inchiriata va scapa de multe batai de cap si o puteti alege pe cea adecvata traseului pe care il aveti de parcurs sau a numarului de persoane pe care le veti transporta, puteti alege sa inchiriati accesorii fara sa le cumparati, mai ales daca se dovedeste ca utilitatea lor este una sezoniera si nu continua. Insa nu de fiecare data o masina inchiriata va scapa de toate problemele. Daca pe teritoriul tarii de unde ati inchiriat masina, aceasta vi se poate inlocui in caz de defectiune, aveti kilometri nelimitati, asistenta telefonica si multe alte avantaje, toate acestea se schimba atunci cand decideti sa va aventurati in afara ei.

In primul rand pentru a trece frontierele tarii (atunci cand agentiile de rent a car permit acest lucru) va va trebui o declaratie scrisa si o imputernicire din partea firmei de rent a car si vi se va solicita o garantie dubla la inchiriere (suma ce va va fi blocata pe card). Toate actele pentru a putea iesi din tara vor fi pe cheltuiala dumneavoastra.

Totodata parasirea teritoriului Romaniei aduce cu sine alte restrictii: nu veti putea accesa produsele de micsorare a garantiei (SCDW sau SSCDW), veti fi limitat la 500km/zi (daca anterior aveati km nelimitati), iar kilometri suplimentari vi se vor taxa cu o valoare cuprinsa intre 0,06 EURO/km si maxim 0,1 EURO/km in functie de clasa autovehiculului, daca masina se defecteaza va trebui sa o aduceti inapoi in tara pe propria cheltuiala si nu veti beneficia de reduceri la inchiriere daca faceti rezervarea pentru o perioada mai lunga de timp.

Inainte de a lua hotararea de a inchiria o masina pentru a iesi cu ea in afara hotarelor tarii ar fi mai bine sa va informati daca nu cumva este mai ieftin sa inchiriati direct din tara unde doriti sa ajungeti. Atata timp cat sunteti inca in Romania puteti lasa masina intr-un loc stabilit de comun acord cu firma de rent a car contra unei taxe, de unde vor putea sa o ridice reprezentattii firmei, sau daca sejurul in cealalta tara nu este pe o perioada mai mare, o puteti lasa parcata aproape de vama. Cu siguranta va va scuti de multe probleme si veti evita anumite riscuri ce pot aparea odata cu parasirea tarii la volanul ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s