Soferii fara opt clase nu pot avea permis

w560xh316_permis-de-conducereLegislatia rutiera si Codul Fiscal sunt printre cele mai nestatornice domenii legislative, periodic aparand abrogari si completari de articole, propuneri legislative si proiecte de guvern, insa spre deosebire de cel de-al doilea in care nerespectarea poate duce la pierderea banilor, nerespectarea legislatiei rutiere duce la pierderea de vieti omenesti.

In vederea imbunatatirii conditiilor de trafic, a reducerii accidentelor, a educarii soferilor si a pedepsirii celor indisciplinati in trafic Codul Rutier are noi propuneri de modificare, printre care si obligativitatea soferilor de a avea minim 8 clase pentru a putea aspira la un carnet de sofer.
Daca pana acum, conditiile de eligibilitate pentru obtinerea carnetului de sofer erau implinirea varstei de 18 ani, sa faca dovada ca au luat lectii de condus de la un instructor autorizat si ca sunt apti din punct de vedere medical, o propunere legislativa care, daca va fi votata si va trece, ar putea limita accesul celor care nu au studii minime de 8 clase. Justificarea acestei propuneri este ca ce care au sub 8 clase nu stiu sau se descurca foarte greu sa citeasca, implicit nu vor intelege nici semnele de circulatie, ca sa nu mai vorbim de studierea codului rutier si invatarea regulilor de circulatie pentru a putea lua examenul.

Prin aceasta modalitate reducerea numarului de soferi care nu cunosc in totalitate regulile de circulatie sau care conduc mai mult dupa instinct decat dupa ce semne de circulatie intalnesc in trafic, este lesne de inteles ca odata cu reducerea numarului lor va scade si numarul de accidente provocate din neadaptarea la conditiile de drum sau din neatentia la semnele de circulatie

Aceasta masura nu afecteaza insa soferii care au obtinut carnetul de conducere si nu respecta aceasta regula. Ea nu va avea efect retroactiv dar poate lasa fara permis cei care nu se incadreaza in aceasta categorie si provoaca accidente cu victime. Cei mai afectati de aceasta masura ar fi insa scolile de soferi care isi vor pierde din clienti, sau cel putin si-i vor pierde pe cei analfabeti. In orice caz, astfel de masuri, la fel ca multe altele doresc in primul rand reducerea numarului de accidente si implicit a celor cu victime pentru a oferi siguranta sporita tuturor participantilor la trafic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s