Complexul Atra Doftana – arhitectură, peisaj, gourmet

Complexul Atra din Comuna Valea Doftanei, jud. Prahova, este o destinaţie specială pentru o excursie scurtă sau chiar pentru un sejur.


Atra oferă cazare, restaurant gourmet, are o secţiune de wellness, mai multe dotări pentru activităţi de agrement în aer liber dar, mai ales, oferă o arhitectură spectaculoasă într-un cadru natural minunat, poziţia ansamblului fiind perfect aleasă pentru a pune în valoare clădirea ansamblului şi pentru a admira dintr-un unghi perfect peisajul generos în frumuseţe.

Ca să ajungi la Atra nu e foarte uşor. Deşi e la o distanţă destul de mică de la Bucureşti – aprox. 125 de kilometri şi 2 ore de condus şi la o distanţă şi mai mică de Braşov – 80km, accesul este dificil pentru o maşină de clasă mică, suspensii delicate şi capacitate cilindrică nu prea mare.

Atra se află în Fundătura Cerbului care este şi fundătură la propriu şi într-o zonă apropiată de pădure şi valea râului Doftana, aşa că denumirea este foarte potrivită şi ilustrează situaţia din teren.

Drumul către Atra nu este asfaltat, aşa că, odată ce ieşi de pe drumul judeţean, vei intra pe drumul forestier, îngust, cu vizibilitate redusă la curbe şi cu rampe şi pante chiar lângă Complexul Atra care pun probleme maşinilor de oraş, mai ales în sezonul ploios sau rece. Poţi derapa cu uşurinţă în zonele unde se formează noroi, iar întâlnirea cu o altă maşină venind din sens opus îţi poate pune mari probleme, pentru că cea mai mare parte a drumului nu permite accesul decât pentru un singur autoturism.

Clădirea Atra a fost premiată la două concursuri naţionale de arhitectură în anii 2011 şi 2012, mâncarea este o experienţă în sine, peisajul e majestuos, aşa că închiriaţi o maşină de teren, SUV 4×4, sau măcar o maşină din clasa medie, cu tracţiune integrală şi oferiţi-vă o ieşire pe care sigur nu o veţi uita.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s